Blog

[TIPS]: Help mijn website is langzaam!

Website ladenZo nu en dan krijgen wij de vraag om een website te optimaliseren, niet alleen voor Google maar ook als het gaat om de laadtijd van een website. Het is een feit dat 25% van de bezoekers uw website verlaten als het laden langer duurt dan 4 seconden. Google beveelt een pagina-laadtijd aan van onder de 2 seconden. Veel websites halen dit bij lange na niet en mede daarom is het zaak om dit wel te proberen.

De volgende factoren spelen (voornamelijk) een rol bij de laadtijd van uw website:

  • Webhosting 
  • Vormgeving van uw website
  • Gebruik van afbeeldingen en bestanden op de website

Onderaan de pagina geven wij tips hoe u uw website kunt analyseren en verbeteren.

Webhosting

De webhosting van uw website kan van invloed zijn op de snelheid van uw website. Wanneer uw website in een CMS is gebouwd, bijvoorbeeld Joomla, Wordpress of Drupal. Dan kan het soms zijn dat het webhostingbedrijf een speciale pakket heeft gericht op een CMS. Dit kan uw website zeker versnellen, mits de bovenstaande factoren ook juist zijn toegepast. Kies daarom een pakket die bij uw website past.

Vormgeving van uw website

Meestal hoe uitgebreider uw website is, hoe moeilijker het is om alles volgens de “juiste regels” te doen. Wanneer uw website overvloedig gebruik maakt van externe links waarmee content van andere sites wordt opgehaald, dan heeft dit effect op uw snelheid.

Ook onnodige uitgebreide CSS en Javascript-code kan flink wat invloed hebben op de laadtijd van uw website. Ga deze code dus na om te kijken of het ook minder uitgebreid kan. Er zijn websites die uw CSS en Javascript kunnen verkleinen, zoals: http://cssminifier.com/ en http://jscompress.com/.

Gebruik van afbeeldingen en bestanden op de website

Simpel: hoe meer afbeeldingen uw website gebruikt hoe slomer uw website is. Voornamelijk grote afbeeldingen zijn de “boosdoener”. Nu zijn er diverse methodes te vinden op het internet waarbij u uw afbeeldingen kunt verkleinen zonder in te leveren op kwaliteit. 

Wij hebben voor een aantal weken terug hier al aandacht aangegeven: http://www.kbmedia.nl/blog/117-tip-comprimeer-uw-website-afbeeldingen

Ook grote bestanden hebben invloed op de laadtijd van uw website, probeer dit ook te verkleinen.

Meestal kunt u bij .PDF bestanden aangeven bij het opslaan: “smalled file size”.

Leuk, maar hoe snel is mijn website?

Het is belangrijk om te weten hoe snel uw website is, dit kan via de volgende websites:

  1. https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights
  2. http://tools.pingdom.com/

Beide websites geven aanbevelingen om uw website sneller te maken.

 

KB Media - website-laadtijd

Content Delivery Network

Wanneer uw bezoekers uit het buitenland heeft(voornamelijk als dit ook uw doelgroep is), dan raden wij aan om CDN te gebruiken. Een CDN (Content Delivery Network) is een systeem waarbij meerdere servers op diverse locaties wereldwijd geplaatst zijn. Wanneer een bezoeker content van uw site wil ophalen, wordt dit opgehaald van de server die het dichtstbij de locatie van de gebruiker staat. Op deze manier kunt u flinke snelheidswinst behalen.

Let op: Heeft uw website alleen bezoekers uit Nederland en is dit ook uw doelgroep? Dan is bovenstaande optie niet nodig.

Ook KB Media kan de laadtijd van uw website verbeteren, neem hiervoor contact met ons op.

KB Media is een full service reclamebureau, dat creatieve communicatieoplossingen ontwikkelt die voor resultaat zorgen.

Blijf op de hoogte:

Contact

KB Media
Floralaan 9
9521 CR Nieuw-Buinen
 
Tel: 06 8200 2306
Website: www.kbmedia.nl 
 
K.v.K: 57840369
BTW: NL210135256B01