Blog

Ziggo heeft afgelopen dagen last gehad van een DDOS aanval. Dat betekent dat het netwerk belast wordt met een grote hoeveelheid verkeer waardoor servers offline gaan en u dus geen internet tijdelijk heeft. Ook voor vanavond verwacht Ziggo wederom een DDOS aanval. Als u onderstaande stappen uitvoert, dan heeft u gewoon internet. Uiteraard kunt u ook gewoon wachten totdat de aanval over is. Maar wij vinden het belangrijk dat u juist wordt geinformeerd en delen daarom graag een oplossing met u. Wanneer Ziggo niet uw provider is, dan hoeft u niets te doen. 

DNS aanpassen op een Windows computer

Het aanpassen van de DNS op een Windows apparaat is mogelijk via de netwerk instellingen van de computer. Ga naar het Windows logo en druk daarop met de rechter muisknop. Kies vervolgens voor eigenschappen en kies voor IPv4. Druk vervolgens op properties en stel de DNS in op de volgende IP adressen:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

 

DNS aanpassen op een Apple computer

Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ en kies voor netwerk. Klik vervolgens op geavanceerd en ga naar het tabblad ‘DNS’. Druk vervolgens op het plusje en vul de volgende IP adressen in:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

DNS aanpassen op een iPhone of iPad

Ga naar de instellingen van de iPhone of iPad en kies voor Wi-Fi. Klik vervolgens op het netwerk waarmee je verbonden bent op het ronde I-icoontje. Vervolgens zie je daar een kopje met DNS waar je deze kan aanpassen. Vul hier het nummer 8.8.8.8 in en je internet werkt weer!

DNS aanpassen op een Android telefoon

Ga naar de Wi-Fi instellingen van je telefoon. Vervolgens houd je het netwerk waarmee je verbonden bent ingedrukt en kies je voor Netwerkconfig. wijzigen. Kies nu voor Geavanceerde opties weergeven en pas de DNS aan naar 8.8.8.8.

 

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. 

 

KB Media is een full service reclamebureau, dat creatieve communicatieoplossingen ontwikkelt die voor resultaat zorgen.

Blijf op de hoogte:

Contact

KB Media
Floralaan 9
9521 CR Nieuw-Buinen
 
Tel: 06 8200 2306
Website: www.kbmedia.nl 
 
K.v.K: 57840369
BTW: NL210135256B01